Koledar

Novice

 • Slovesna akademska maša jezuitskega kolegija in debi glasbene kapele

  Posted on okt 20, 2017

  Ljubljana, sv. Jožef, 12. oktober. Zadnji jezuitski kolegij v Ljubljani je po 200 letih živahnega delovanja zaprl svoja vrata leta 1774. Stari kolegij je bil namreč ena najpomembnejših kulturnih, verskih in znanstvenih ustanov na Kranjskem vse od začetka 17. stoletja.

  Naš novi kolegij je zaenkrat še mlada ustanova. Želi biti prostor, kjer bodo kolegijici, kolegi, prijatelji, sodelavci, študenti, glasbeniki in umetniki neobremenjeno in brez skrbi živeli svoje študijsko, umetniško in krščansko življenje. Prostor, kjer bomo k stvarem pristopili poglobljeno in hkrati vedro. Nekaj takega je izražal...

 • Dobrodošli na novi strani

  Posted on jul 19, 2017

  Dobrodošli na novi spletni strani jezuitskega kolegija v Ljubljani.

Jezuitski kolegij v Ljubljani

Jezuitski kolegij je ustanova, ki se ukvarja z raznovrstno formacijo študentov ter sledi vrednotam in jezuitskemu pristopu do posameznika.

Osebnostna rast

Kolegij omogoča študentom celostni razvoj osebnosti na intelektualni, umetnosti, socialni in duhovni ravni z namenom, da postanejo zrele osebnosti.

Preko osebnega napredovanja z metodo, ki jo daje ignacijanska duhovnost, bodo mladi odkrili svoje poslanstvo na individualni in družbeni ravni.

Dodatno izobraževanje

Izobraževalni program Jezuitskega kolegija usposablja mlade, da bodo postali nosilci pozitivnih sprememb v domačem in mednarodnem okolju s poudarkom na širini mišljenja in družbenega delovanja.

Članstvo

Člani Jezuitskega kolegija, ki se udeležujejo izobraževalnega programa in ostalih dejavnosti, gradijo odprto skupnost temelječo na krščanskih vrednotah.