Koledar

Novice

 • Prostor, kjer je lepo biti kristjan

  Posted on okt 18, 2017

  13.10.2017 | Ksenja Hočevar

  »Jezuiti smo ponosni, da po dolgem času oživljamo inštitucijo, ki je močno vezana na naše temeljno poslanstvo: približati ljudem Kristusa, da bi se ob njem našli, prepoznali, ga vzljubili in mu sledili.« Tako je jezuit, p. Damjan Ristič pozdravil zbrane v četrtek, 12. oktobra zvečer, pri maši ob odprtju jezuitskega kolegija v sklopu duhovnega središča sv. Jožefa v Ljubljani. To je že drugi jezuitski kolegij pri nas, v Mariboru kolegij Magis deluje že tretje leto. V ljubljanskem jezuitskem kolegiju, v zgradbi ob cerkvi sv. Jožefa na Poljanah, stanuje deset fantov, in...

 • Dobrodošli na novi strani

  Posted on jul 19, 2017

  Dobrodošli na novi spletni strani jezuitskega kolegija v Ljubljani.

Jezuitski kolegij v Ljubljani

Jezuitski kolegij je ustanova, ki se ukvarja z raznovrstno formacijo študentov ter sledi vrednotam in jezuitskemu pristopu do posameznika.

Osebnostna rast

Kolegij omogoča študentom celostni razvoj osebnosti na intelektualni, umetnosti, socialni in duhovni ravni z namenom, da postanejo zrele osebnosti.

Preko osebnega napredovanja z metodo, ki jo daje ignacijanska duhovnost, bodo mladi odkrili svoje poslanstvo na individualni in družbeni ravni.

Dodatno izobraževanje

Izobraževalni program Jezuitskega kolegija usposablja mlade, da bodo postali nosilci pozitivnih sprememb v domačem in mednarodnem okolju s poudarkom na širini mišljenja in družbenega delovanja.

Članstvo

Člani Jezuitskega kolegija, ki se udeležujejo izobraževalnega programa in ostalih dejavnosti, gradijo odprto skupnost temelječo na krščanskih vrednotah.